Hoofdmassage Arnhem

Dit is dé oplossing voor hoofdhuidproblemen

Het is erg vervelend als je last hebt van hoofdhuidproblemen. Hoofdhuidproblemen kunnen verschillende symptomen vertonen. Zo heeft de ene persoon vooral jeuk, terwijl de andere persoon vooral een branderig gevoel ervaart. Laat het duidelijk zijn dat het hebben van hoofdhuidproblemen niet prettig is. Vooral mensen met een gevoelige hoofdhuid zullen problemen ondervinden. Allereerst lees je meer over de verschillende soorten hoofdhuidproblemen. Uiteraard kom je ook meer te weten over de oplossing. Wat kun je doen tegen hoofdhuidproblemen? Je leest het hier.

hoofdhuidmassage

Wat zijn hoofdhuidproblemen?

Ons team werkt enkel met hoogwaardige producten van O-way die niet alleen goed zijn voor jouw haar, maar ook voor onze aarde. Met andere woorden: producten die vrij zijn van chemische ingrediënten die zowel de gezondheid van jou en jouw haar kunnen verstoren, als de organische processen van de natuur. Naast de inhoud van het product vinden wij ook de natuurvriendelijkheid van het product van belang. Denk hierbij aan gerecyclede verpakkingen en (bij ons) navulbare glazen flessen. Wij werken graag samen met jou aan het credo: een betere wereld begint bij jezelf.

Hoe ontstaan hoofdhuidproblemen?

Zoals gezegd zijn er meerdere hoofdhuidproblemen. Doorgaans beginnen de klachten van hoofdhuidproblemen met een jeukende en/of droge hoofdhuid. De oorzaken van deze klachten zijn uiteenlopend. Bekende hoofdhuidproblemen zijn schimmels, schilders en eczeem. Als je ervaring hebt met dergelijke hoofdhuidproblemen, weet je hoe vervelend het is. Daarom wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf komen.

Welke soorten hoofdhuidproblemen zijn er?

Hoewel deze informatie de basis vormt wat betreft het ontstaan van hoofdhuidproblemen, zijn er verschillende hoofdhuidproblemen te onderscheiden. Verschillende hoofdhuidproblemen kunnen dezelfde klachten geven (jeuk, droge hoofdhuid), terwijl de oorzaak verschillend is. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende hoofdhuidproblemen.

hoofdhuidproblemen

Schilfers op de hoofdhuid

De meest voorkomende hoofdhuidproblemen ontstaan door schilfers op de hoofdhuid. De schilfers zorgen voor een jeukende hoofdhuid. Hiervan komt roos het vaakst voor. Bij roos zie je de schilfers letterlijk in het haar. Roos is te herkennen aan de vele witte vlokjes die je in het haar terugziet. Hoewel de oorzaak van roos onbekend is, is wel bekend dat het overmatig gebruik maken van shampoo voor vet haar een oorzaak kan zijn. Het helpt om gebruik te maken van anti-roos shampoo. Deze shampoo is specifiek ontwikkeld om roos te bestrijden.

Eczeem op de hoofdhuid

Daarnaast komt eczeem op de hoofdhuid regelmatig voor. Eczeem is te herkennen aan rode, jeukende plekken op de hoofdhuid en schilfering van de huid. Een eczeem op de hoofdhuid betreft een milde, jeukende ontsteking. Doorgaans wordt eczeem veroorzaakt door een gist die van nature voorkomt op de hoofdhuid. De gist veroorzaakt schilfers. Hoe deze schilfers eruit zien, verschilt. Zo kunnen schilfers er wit en fijn of juist grof en geel van kleur uitzien. Ook hiervoor kan de huisarts een behandeling voorschrijven ter vermindering van de ontstekingsreactie die optreedt.

Schimmels op de hoofdhuid

Behalve roos, bestaan er ook schimmels op de hoofdhuid. Schimmels zijn te herkennen aan plakkaten en schilfering op de hoofdhuid. De schimmels kunnen van kleur verschillen. Doorgaans zijn ze groen, wit of geel. Schimmelinfecties zijn besmettelijk, wat het belangrijk maakt om dit zo snel mogelijk te behandelen. Meestal bestaat de behandeling hiervan uit een anti-schimmelkuur. Een anti-schimmelkuur wordt voorgeschreven door een huisarts. Ook helpt het om gebruik te maken van een anti-schimmel shampoo.

Irritatie op de hoofdhuid door huidverzorgende producten

Tot slot kunnen hoofdhuidproblemen ook ontstaan door het gebruik te maken van (verkeerde) huidverzorgende producten. De kans is groot dat je hiermee te maken hebt als je last hebt van een jeukende hoofdhuid zonder veel schilfers. Er kan wel enige roodheid ontstaan op de hoofdhuid.

ada

Advies voor het oplossen van hoofdhuidproblemen

Hierboven heb je kunnen lezen over de oorzaken van hoofdhuidproblemen en de verschillende hoofdhuidproblemen die voorkomen. Hoewel je per hoofdhuidprobleem een mogelijke oplossing bent tegengekomen, zijn er ook een aantal algemene adviezen. De volgende adviezen helpen jou bij het krijgen of behouden van een gezonde hoofdhuid.

Maak gebruik van een headspa

Een headspa is een professionele technologie die zich specifiek richt op het verzorgen van de hoofdhuid. Hoewel de soorten bestaande headspa’s uiteenlopend zijn, is het uiteindelijke doel hetzelfde: het reinigen en behandelen van de hoofdhuid om zo de gezondheid van het hoofdhuid en het haar te verbeteren.

Je kunt het zien als een hoofdmassage, die ervoor bedoeld is om de hoofdhuid te reinigen en het haar te herstellen. Zo maken we met onze hoofdmassage in Arnhem gebruik van diverse massagetechnieken tijdens de behandeling. Hierdoor wordt jouw hoofdhuid diep gereinigd, gevoed en behandeld. Een hoofdhuidmassage is niet alleen erg fijn, maar dus ook helpend. Dit komt doordat een hoofdhuidmassage de natuurlijke productie van oliën stimuleert, waardoor de droogte van de huid hersteld wordt. Verder verhoogt een hoofdhuidmassage de bloedcirculatie in en rondom de haarfollikels. Hierdoor wordt de haargroei gestimuleerd.

Bekijk je dieet zorgvuldig

Een gezond dieet is niet alleen belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Een gezond dieet draagt ook bij aan een gezondere hoofdhuid. Vooral hydratatie is cruciaal. Als je te weinig vocht binnenkrijgt op dagelijkse basis, is de kans groot dat je last hebt of last krijgt van doffe haren. Minimaal 2 liter water per dag is het uitgangspunt.

Gebruik de juiste haarproducten

Wat ligt aan de basis van het beste hoofdhuidproblemen advies? Het gebruik maken van de juiste haarproducten. Sterker nog, zoals je hebt gelezen kan het gebruik van de verkeerde haarproducten zorgen voor hoofdhuidproblemen. Maar welke producten helpen om hoofdhuidproblemen te voorkomen of te genezen? Dit begint bij de bewustwording van de haarproducten die je momenteel gebruikt. Het is van belang om te kijken naar de ingrediënten. Het advies is om haar producten te gebruiken die zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevatten. Deze producten bevatten vaak kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. Anderzijds moet je waken voor haar producten die alcohol bevatten. Deze producten kunnen jouw hoofdhuidproblemen namelijk veroorzaken of verergeren.

o-way producten

De producten van O-way zijn natuurlijk, zonder toxische stoffen en goed voor je haar. Verkrijgbaar in onze salon.

Alle tijd voor jou

Ervaar het zelf en maak een afspraak met één van onze professionals